Creatieveling in beeld: Wen Geerts

Toen ik zelf de transformerende kracht van The Artist’s Way had ontdekt, was ik heel erg benieuwd hoe dat voor anderen werkt. We kennen allemaal de grote verhalen van mensen die door een gebeurtenis of een inzicht plots een compleet ander leven gaan leiden. Vaak zijn dat verhalen van ‘overnight succes’: ik verkocht alles en ging lekker op het strand wonen. Of: ik gaf mijn baan op en kreeg de volgende dag al twintig opdrachten als zelfstandige. Of: ik verliet mijn gezin, wandelde de deur uit en liep tegen de liefde van mijn leven aan en nu is het elk dag feest.
Volgens mij weten we allemaal dat het meestal niet zo werkt. De verhalen die ik opzoek, zijn verhalen van zachte maar krachtige veranderingen, bij dappere mensen die op jou en mij lijken. Vandaag het verhaal van Wen Geerts.

Als ik aan Wen vraagt wat ze doet, geeft ze geen standaard antwoord. ‘Ik probeer zoveel mogelijk te werken vanuit wat me blij maakt: team- en individuele coachings, trainingen over communicatie en begeleiding van The Artist’s Way, een boekje schrijven over dynamisch enthousiasmeren en daar dan opleidingen over geven.
Wen Geerts faciliteert The Artist’ Way in Antwerpen. ‘Ik ben zelf niet iemand die aan beeldhouwen, schrijven of schilderen doet. Ik ben een levenskunstenaar.  ‘The Artist’s Way hielp mij om mijn leven tot een kunst te maken en ik wilde dit ook aan anderen gunnen.’

In het leven van Wen heeft ‘The Artist’s Way’ een transformatie betekend. ‘De periode waarin ik het programma voor het eerst deed, was een periode waarin ik grote stappen zette. Ik werd zelfstandige, hakte knopen door in verband met mijn relatie. Het heeft mij geholpen mijn eigen spoor te gaan, keuzes te durven maken zonder angst voor de consequenties. Ik ervoer synchroniciteit en kreeg ruimte en vertrouwen. Ik ging leven hoe het leven bedoeld is voor mij.’

Leven vanuit creativiteit betekent voor Wen dat ze de vorm loslaat: ‘Go with the Flow,’ zegt ze. ‘Waarvoor word ik gevraagd? Als ik er energie en ideeën bij krijg, ga ik dat doen. Dat heeft me heel veel goeds gebracht en ik merk dat ik er ook van kan leven, financieel gezien. Zonder businessplannen of opdrachten waar ik tegenop kijk. Ik doe bijna uitsluitend waar ik energie van krijg.’

Een tip die Wen voor anderen mee wil geven is: leef je leven en geniet van de weg. Zeg ‘ja’ tegen alles wat op je pad komt, zelfs al voelt het niet altijd fijn.

.Je kan Wen terugvinden op: http://www.kanteling.be.

Wil je zelf graag een keer aan het woord komen over wat creativiteit in jouw leven heeft betekend? Of ken je iemand die in deze rubriek past? Stuur een mailtje aan Hade@theartistswayonline.com.

Wil je graag op de hoogte blijven van cursussen en af en toe een mail krijgen met tips, ideeën of een leuk verhaal? Geef je e-mailadres dan door!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.Geef een reactie