Wat mij inspireert: vijf redenen waarom ik dol ben op de succesplanner

O, wat kan ik enthousiast worden van mooie en leuke dingen! Regelmatig deel ik hier iets wat mij inspireert. Dat kan een boek zijn, een podcast, maar ook iets dat mijn leven makkelijker maakt. Deze keer? De succesplanner!

Het leven is niet maakbaar. Dat heb ik al vaak ondervonden. Een tijdje terug had ik een mooie agenda waar ik de grootste plannen in maakte: ik zou tien kilometer gaan lopen, elke week een cultureel uitje doen, groeien in mijn baan en elke maand een date hebben met mijn man. Dat jaar kregen we een tweeling en lag ik geruime tijd zwanger in bed (byebye conditie, culturele uitjes en dates!) en daarna gaf ik mijn baan op om als ZZP-er te beginnen.
Dus.
Het leven is niet maakbaar of planbaar. Maar je kan er natuurlijk wel wat richting aan geven. Met de succesplanner bijvoorbeeld.

Vijf redenen waarom ik er dol op ben:

  1. De succesplanner komt toe in een doos met confetti. CONFETTI. Dat is meteen heel feestelijk en geeft het gevoel een blije nieuwe start te willen maken.
  2. Succes ziet er in vele hoofden uit als veel geld verdienen. In mijn hoofd niet. Voor mij is succes doen wat ik zinvol vind. Op zijn grootst. Maar soms is het ook gewoon heel klein. ’s Avonds voorlezen voor mijn zoon van zes zonder het gevoel het te willen ‘afhaspelen’ omdat ik zelf zo ontzettend moe ben. Of een heerlijke linzensoep maken en een tafel vol contente vrienden. Of een paar dagen op rij mijn 10 000 stappen aantikken. Bij de succesplanner komt een mooie flyer met kleine succesjes, zoals een kwartiertje wandelen en iets doen waar je schrik voor hebt. Superlief vind ik dat.
  3. In de succesplanner zit ruimte voor reflectie én voor planning. Je denk bijvoorbeeld na over je dromen en je doelen, en zet die in de mooie weekschema’s uit. Per maand word je uitgenodigd om te reflecteren, alles op een rijtje te zetten, in de maand check-up.
  4. Er bestaat een gedateerde en een ongedateerde versie. Je nieuwe leven begint dus niet persé als je op 1 januari met een kater op de bank zit, maar je kan dus ook gewoon starten op 5 oktober of 10 mei. Goed voor mensen die net zoals ik wel eens alles-of-niets-denken.
  5. Het is een mooi ding en een echt boek. Ik hou van papier, van met de hand schrijven, van dingen die ik kan vasthouden, van even-geen-scherm.

Dit artikel is totaal nonspon, ik ben gewoon erg enthousiast over de succesplanner, die je hier vindt.

Meer weten?
Toen ik na de geboorte van mijn baby’s mijzelf kwijt geraakt was, vond ik de weg terug naar mezelf met het programma The Artist’s Way. Ik faciliteer dit programma in Haarlem (op 12 december geef ik een introductieworkshop en op 9 januari start er een reeks van 12 weken in Hart in Haarlem). Maar binnenkort lanceer ik ook een online cursus, zodat je thuis zelf aan de hand van filmpjes, audiofragmenten, teksten en opdrachten jouw inspiratie kan (her)vinden. Wil je op de hoogte blijven? Vul je e-mailadres dan in!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie