De corona cursus

De corona crisis brak uit. 
Jullie hebben er vast iets van gemerkt.

Binnen een weekje werden allerlei met trots door mij verworven opdrachten met teams geannuleerd. 
Verdwaasd zat ik boven mijn lijstje met opdrachten en bedragen dat ik een weekje eerder had gemaakt. Voor het eerst sinds de start van mijn bedrijf half september, zou ik immers genoeg opdrachten hebben om het goed te redden.

Niet dus. 

Gelukkig werden er meteen steunmaatregelen van de gemeente afgekondigd. 
Maar intussen zit het tweede mailtje van de gemeente in mijn inbox. Ze hebben het nog niet rond (en dat is begrijpelijk), maar ik moet alvast mijn identiteitskaart klaar leggen. Daar zit ik al weken mee in mijn hand. En de voorwaarden die ze nu noemen, verschillen nogal met de voorwaarden die ze in het begin noemden. Dus het is me allemaal onduidelijk geworden of ik er wel recht op heb.

Intussen thuis waren mijn man en ik de schade aan het opmeten rondom ons. Zo veel mensen met een winkel, een koffiebar of restaurant die in de problemen kwamen. We besloten mee te doen aan ‘support your locals’. Deels deden we dat natuurlijk ook, door onze boodschappen te kopen bij de buurderij. Maar nu kochten we ook koffie bij die leuke jongen met zijn tiny koffiebar, een mooie papercraft set bij Sjakies en hoera, ons favoriet restaurant startte een afhaalmenu. Thuis zaten we verrukt Melanzane di Parmigiani te eten uit aluminium bakjes.

En toen dacht ik: ik begin ook een afhaal menu.
En dat is een cursus geworden. Een corona cursus.
Het gaat niet over corona, maar het is wel een cursus om in tijden van corona te reflecteren, wat uit te zoomen en je creativiteit zachtjes wakker te kriebelen.
De cursus bestaat uit 12 opdrachten waar je gemiddeld een half uurtje mee bezig bent. Soms iets meer, soms iets minder.

De thema’s van de cursus zijn:

 • Hoe voed je jezelf en je creativiteit?
 • Hoe zou je terugblikken op deze crisis als het allemaal achter de rug is?
 • Op welke stukjes brengt deze crisis je buiten je comfort zone en waar zit je net in het hart van je comfort zone?
 • Wie heeft je (creativiteit) ruimte gegeven en wie heeft je net geremd?
 • Hoe saboteer jij jezelf en hoe kan je jezelf helpen?
 • Wat vind jij nou leuk?
 • Wat wens jij?
 • Welke mensen in je leven voegen waarde toe en bij wie kan je jezelf zijn?
 • Wat kan je leren van bewondering?
 • Hoe maak je contact met natuurlijke overvloed?
 • Welke dromen heb jij begraven?
 • En wat is je ideale omgeving en hoe kan je je omgeving een beetje meer naar je hand zetten?

  De cursus bestaat uit tekst, reflectievragen met invul-ruimte en creatieve opdrachten. Je kan per keer één opdracht doen. Je kan de cursus dus op 12 dagen afronden, maar je mag er uiteraard ook langer over doen.

  En er zijn drie varianten:
  – De gewone variant voor 24,95 euro, en die vind je hier.
  – De corona cursus plus voor 45 euro. Dat is dezelfde cursus maar in steunvariant. Die vind je hier. Er is een extra module aan toegevoegd van 7 lessen, die gaan over onthouding (waar wil je mee stoppen?) en jezelf iets gunnen.
  – En tenslotte is er de corona cursus XL, dat is de cursus met drie individuele coachingsessies via zoom voor 199,00 euro. Als je voor deze variant kiest, neem ik contact met je op om de sessies te plannen. Je vindt de XL hier.

  Dus als je deze local wil steunen, kan je mijn cursus doen. 
  Dankjewel! 

3 reacties op “De corona cursus”

 1. Pingback: Elementor #474 – The Artist's Way online

 2. Pingback: Een vroege vogel & wonderlijke verhalen | En ze leefden nog groen en gelukkig

 3. Pingback: Lockdown gelukjes - nenoo.be

Geef een reactie