De TINY Academy

Welkom bij de Tiny Academy!

In de Tiny Academy vind je cursussen waarmee je op een leuke, creatieve en diepgaande manier werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn verschillende thema’s en verschillende vormen. Sommige cursussen zijn ‘evergreens’ en kan je altijd (zelf) doen. Andere cursussen zijn ‘clubjes’ en bestaan uit een mix van online opdrachten en online zoom meetings. Zo heb je een ‘clubje’ om samen mee op te trekken in je proces! Er zijn ook cursussen met persoonlijke begeleiding.

Kijk in de agenda wanneer je welke cursus kan volgen!

Corona Cursus

(evergreen)

Sinds de corona-crisis is uitgebroken is niets nog ‘normaal’. Plots ben je veel thuis, alleen, of net voortdurend met je partner, gezin of familie om je heen. Misschien combineer je wel allerlei functies (zoals juf, werknemer, partner en kok) en/of heb je allerlei balletjes in de lucht te houden. Of misschien valt alles om je heen stil en is het net heel saai geworden. De corona cursus is gemaakt om in deze bijzondere periode te reflecteren, in te zetten op je creativiteit, wat tijd en (denk-)ruimte voor jezelf te nemen en even uit te zoomen. De basiscursus bestaat uit 12 opdrachten waar je gemiddeld een half uurtje mee bezig bent. 

Het Grote Vakantieboek

(evergreen)

De zomer van 2020 wordt er één voor de geschiedenisboeken, na een voorjaar waarin we gegijzeld werden door een dodelijk virus. Waarschijnlijk is reizen niet erg vanzelfsprekend. Maar er is niets op tegen te reizen in onze verbeelding of in die van anderen, onszelf wat zintuiglijke vakantieprikkels toe te dienen en lekker te gaan zomeren in eigen huis, tuin, dorp of stad. Zo komt de zomer niet enkel in de geschiedenisboeken terecht, maar ook in jouw persoonlijke lijstje van meest bijzondere zomers ooit! Dit online vakantieboek, nodigt je uit om te spelen. Activiteiten doen om de activiteit zelf. 9 weken lang, drie keer per week.

Zomerverhaal

(evergreen)

In de cursus ‘Zomerverhalen’ nodig ik je uit om jouw verhalen te vertellen. Moet je ze schrijven? Misschien. Je kan ze ook tekenen of inspreken.
Je bouwt een verhaal-bibliotheek op van negen van jouw eigen verhalen. Ik geef je suggesties van waar je jouw verhalen kan vinden, maar misschien heb jij wel helder voor ogen wat je wil vertellen. Elke week reik ik je technieken uit de storytelling aan, en geef ik je een duwtje om dit meteen te gaan toepassen in jouw verhalen. Het is belangrijk te weten dat het gaat om echte verhalen uit jouw leven.
We creëren geen stoere heldenverhalen, maar echte, authentieke en dus kwetsbare verhalen.

Zomergedachten

(evergreen)

De cursus ‘zomergedachten’ is er om even stil te staan bij en je onder te dompelen in de sfeer van de zomer. Wekelijks vind je een zomergedachte online. Met vragen voor jou. Dingen om over na te denken. En je krijgt een boekje toegestuurd. Dat heet ‘Helemaal van jou’ en het is een boekje met 63 uitnodigingen om te schrijven en te schrappen, te denken en te dromen, te durven en te dwalen. Het idee is dat je voor 9 weken elke dag een uitnodiging hebt om even stil te staan. Maar je mag er ook 10 per dag doen of 3 per week. Wat jij graag wil. We beginnen op 1 juli.
Doe jij mee?

Tem je innerlijke criticus 

(clubje)

Je innerlijke criticus is dat stemmetje vanbinnen dat een stroom van negatieve dingen tegen je zegt. Dat je niet goed genoeg bent en het altijd verkeerd aanpakt. Dat je nooit iets zal bereiken en dat je er alweer slecht uitziet. Dat soort dingen. Dingen die je nooit tegen iemand anders zou zeggen maar wel elke dag tegen jezelf. En soms besef je het niet eens (meer). Daar werken we een week lang rond. Door elke dag een online opdracht te doen (een denk-, of schrijfopdracht en/of een creatieve opdracht) en elke weekdag in een groepje van zeven deelnemers een online meeting te hebben, ‘s ochtends (ochtendclub) of ‘s avonds (avondclub).

Fragmenten uit je levensverhaal

(clubje)

We leven in een wereld waarin het geloof in het maakbare heel groot is. Als je maar genoeg plant en organiseert, heb je alles wel in de hand. Als je maar de juiste mindset hebt. Als je maar mediteert. Als je maar aan yoga doet. Als je maar positief affirmeert. Als je maar. Als je maar. De grootste dingen in het leven blijven ons echter toch verrassen. Zowel het positieve als het negatieve.

Je krijgt een kind. Je kan geen kind krijgen – ondanks die mindset en strakke plannen. Je partner wordt verliefd op iemand anders. Je verliest je baan. …

Help, ik ben een pleaser

(clubje)

Ben je vaak moe, zelfs uitgeput?
Weet iedereen jou te vinden als ze in de problemen zitten, maar weet je niet bij wie je terecht kan als er met jou iets aan de hand is?
Zeg je vaak ja als je nee bedoelt? Neem jij verantwoordelijkheid over het emotionele of financiële welzijn van anderen? 

In deze ochtendclub werken we een week rond dit thema. Een week lang doe je telkens een creatieve, reflectieve of schrijfopdracht online. Van maandag tot vrijdag ontmoeten we elkaar elke ochtend in een groepje van maximum acht deelnemers, via zoom, om over het proces te praten en te delen. In gesprek en proces zijn met anderen, helpt om meer inzicht te krijgen.

De Vrouwen van je Leven

(clubje)

Je grootmoeder. Je moeder.
Je beste vriendinnetje. Je eerste baas, een harde tante. De buurvrouw waar je altijd terecht kon. Je zusje op wie je pijnlijk jaloers was. Die populaire van de klas die je pestte tot je niets meer waard was. Die mede-studente die midden in de nacht naar je toe fietste toen je vriend je verlaten had.

Die collega die over je roddelde en daarmee onherstelbaar veel schade heeft aangericht. Je dochter. Die leerkracht die een rolmodel voor je was.Elke vrouw heeft vrouwen in haar leven (gehad) die haar gevoed hebben, gevormd, beschadigd, geïnspireerd, op het juiste spoor gebracht. Vrouwen die een voorbeeld waren, of die afschuw opwekten.

Vrouwencirkel

(clubje)

an oudsher komen vrouwen samen, om zich te verbinden met elkaar, hun wijsheid te delen, hun vrouwelijke kracht te versterken. Het contact met andere vrouwen is voedend voor een vrouw. Vrouwen hebben baat aan een plek om onder vrouwen te zijn.

Een plek waar het werk, de partner, het gezin, alle verplichtingen even op de achtergrond verdwijnen en je zelf even op de voorgrond mag zijn. Een plek waat je je vragen deelt, thema’s die in je leven spelen, je twijfels, je inzichten, je wijsheid, je wensen. Een plek waar wat in onze eigen kleine wereld speelt, verbonden kan worden met het grotere geheel. Zijn wie we zijn, zoals we zijn.

Tussen de liefde en de leegte

(clubje)

Binnenkort …

30 days of morning pages

(evergreen)

De morning pages of ochtend pagina’s zijn een bekende tool uit ‘The Artist’s Way’: dagelijks schrijf je drie pagina’s aan het begin van de dag. Dit is het zogenaamde ‘free writring’ of intuïtief schrijven. Je schrijft deze pagina’s enkel voor jezelf. Het werkt als een soort meditatie, ruimt veel gedachten en overtuigingen op en brengt je tot dieper inzicht over jezelf, je leven, wat jij echt wil.

Vele mensen vinden het echter moeilijk die morning pages vol te houden. Het vraagt een inspanning, een nieuwe gewoonte installeren. Als het confronterend wordt, is opgeven heel verleidelijk. Soms is het ook gewoon saai of gebeurt er een tijdje minder dan je zou willen.

30 days more

Binnenkort …

Woensdagvrouwen

(evergreen)

‘Wat gaan de anderen zeggen?’ ‘Ik twijfel of ik dat wel kan.’ ‘Het is een goed idee, maar het draait vast toch uit op een mislukking.’ ‘Mensen gaan mij niet serieus nemen, dus ik kan er beter niet aan beginnen.’ ‘Ik ben er nog niet aan toe.’ ‘Ik moet eerst nog een opleiding volgen. Maar daar heb ik nu geen middelen voor. Dus jammer.’ ‘Het is niet combineerbaar met mijn huishouden/mijn kinderen/…

Woensdagvrouwen is een traject van 10 weken. Tijdens deze weken onderzoek je waardoor je je klein laat houden, experimenteer en speel je met dingen in de wereld zetten, schud je zelfkritiek van je af en zet je stappen in de richting van wat jou te doen staat.

Storytelling

(evergreen)

In de cursus ‘Storytelling’ nodig ik je uit om jouw verhalen te vertellen. Moet je ze schrijven? Misschien. Je kan ze ook tekenen of inspreken.
Je bouwt een verhaal-bibliotheek op van negen van jouw eigen verhalen. Ik geef je suggesties van waar je jouw verhalen kan vinden, maar misschien heb jij wel helder voor ogen wat je wil vertellen.

Elke week reik ik je technieken uit de storytelling aan, en geef ik je een duwtje om dit meteen te gaan toepassen in jouw verhalen.Het is belangrijk te weten dat het gaat om echte verhalen uit jouw leven.
We creëren geen stoere heldenverhalen, maar echte, authentieke en dus kwetsbare verhalen.

Frisse start clubje

(clubje)

Soms ben je helemaal vastgelopen in je eigen patronen. Begin januari heb je wel even goede voornemens. Of na de zomervakantie. Maar die sneuvelen snel. En dan merk je dat je verwachtingen hoog gespannen waren. Te hoog. Maar dat je nog steeds te veel snoept, moeite hebt met dingen afwerken, niet bijster enthousiast wordt van een uurtje sporten en nog steeds niet elke week je moeder belt. Maar soms lukt het wel. Je neemt een besluit en je houdt je er aan.

In het clubje ‘Een frisse start’ nemen we zeven dagen op rij een frisse start. Elke ochtend om 6 uur hebben we een zoom-meeting. We beginnen bewust samen aan onze dag, en benoemen hoe het gaat, wat belangrijk is voor ons.

Meld je aan en krijg nieuws in je inbox!

* indicates required