Precious Mornings

 

Sta vroeg op,’ schrijft de boeddhistische monnik Shoekei Matsumoto. ‘Maak gebruik van deze kostbare tijd door wat te werken of te studeren, of door gewoon te genieten van de tijd die je ongestoord alleen kunt doorbrengen. Hiermee haal je voor de rest van de dag de druk van de ketel.

(Gelezen in Flow 3- 2021)

Ochtendstond heeft goud in de mond.
Sinds het begin van de eerste lockdown, gaat mijn wekker om vijf uur af.  Aangezien we geen kinderopvang op school meer hadden en mijn man moest werken van 9 tot 5, besloot ik de tijd van 5 tot 9 te claimen. En met succes.  Ik klaag al jaren dat ik aan allerlei dingen niet toe kom.
Tijd voor mezelf. Lezen. Ongestoord nadenken. Morning pages schrijven. Nieuwe dingen verzinnen.
En kijk.
Plots kon het allemaal. Voor dag en dauw.

Ik nodig je uit om zeven ochtenden met mij en andere mensen door te brengen, en te ervaren hoe bijzonder de ochtend is. Hoe zou het voor je zijn elke ochtend bewust te beginnen, met inchecken, verbinding maken, een reflectie-oefening doen? Hoe zou het zijn om voor dag en dauw met anderen samen een kopje thee te drinken en te vertellen hoe het met je gaat en wat je anders gaat doen?
Het enige dat je moet doen is je inschrijven, de wekker zetten, in je pyjama aan je computer  gaan zitten en te komen opdagen, zoals je jezelf en de groep beloofd hebt.

In het clubje ‘Precious Mornings’ starten we de dag zeven dagen op rij samen. Elke ochtend om 6 uur hebben we een zoom-meeting. We beginnen bewust samen aan onze dag, en benoemen hoe het gaat, wat belangrijk is voor ons.  Ik nodig je uit om even stil te staan. Om naar binnen te kijken.
Om te verbinden met jezelf en anderen.
En om zeven uur ben je er klaar voor. Voor een nieuwe dag.

Neem er een kopje koffie of thee bij.
Ochtendstond heeft goud in de mond.
Beloofd!

Meteen inschrijven?

De meetings zijn op 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11 juli, telkens van 6 tot 7.

Klinkt dit herkenbaar?

  • Ik vind het fijn om verbinding te maken met anderen.
  • Ik wil graag wat meer tijd voor mezelf.
  • Ik wil een weekje een bewuste ochtend routine uitproberen, en daarin ondersteund worden.
  • Ik wil de dag bewust starten.
  • Ik ga de uitdaging aan een week lang vroeg op te staan en de dag te beginnen met een uur voor mezelf.

Als je je hierin herkent, is deze cursus iets voor jou!

Getuigenissen van deelnemers aan een eerder ochtendclubje

‘Samen met onbekenden aan de dag beginnen, is erg inspirerend. Je creeërt tijd voor jezelf en gaat naar binnen. De opdrachten zijn uitnodigend en stellen vragen die doorheen de dagen vaak niet aan bod komen. Hade zorgt voor inspirerende input in woord en beeld, die je horizon verruimt. Door bewust te delen, voel je verbinding en erkenning die je sterkt om verder op weg te gaan op je eigen pad. Je bent niet de enige die twijfelt of worstelt met dingen of zich vragen stelt. Dat geeft rust en vertrouwen.

Geen zweverige toestanden, maar gewoon oprechte vragen en verbinding die er toe doet.’
(Kaat)

“Het frisse start clubje kan ik iedereen aanbevelen die op zoek is naar een zachte manier om in verbinding met anderen ’s ochtends vroeg even stil te staan bij jezelf. Het hielp me om de ganse dag bewuster te beleven en milder te zijn voor anderen en mezelf. Dankzij de warme aanpak van Hade en de uitstekend gekozen inhoud heb ik motivatie en inspiratie om hier zelf verder mee aan de slag te gaan zodat deze zeven ochtenden de start van een duurzame verandering in mijn leven betekenen.”

(anoniem)

‘Zeven dagen lang de dag starten met een warm bad onder de liefdevolle begeleiding van Hade.’

(Carlijn)

‘Het gevoel van connectie dat ik ervaarde met vrouwen die ik helemaal niet kende, vond ik zeer bijzonder. Het vroege uur zorgde ook voor een intieme en geborgen setting. Het uitwisselen van heel persoonlijke belevingen op een moment dat de rest van de wereld nog in slaap lag, en het samen de dag instappen, was erg verbindend. En dat was een gevoel dat de rest van de dag nazinderde. Verder vond ik de content die je bracht erg inspirerend, en de manier waarop je ons begeleidde warm, betrokken en authentiek. En tenslotte bracht het echt opschrijven van een intentie en actie voor de dag mij veel.’

(Marie)

Hoe ziet de cursus er uit?

Elke dag van 6 tot 7, zeven dagen op rij, ontmoeten we elkaar in in een zoom meeting.
Elke dag houden we hetzelfde stramien aan. We checken in met elkaar, we doen een reflectieoefening, we maken verbinding met onszelf en elkaar. Daarmee starten we de dagen bewust, en dat werkt door in de dag, maar zelfs in de periode na deze reeks.

Praktisch?

Je kan je alvast inschrijven.
Het clubje start op 5 juli.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost €99.

Waar kan ik mij inschrijven?

Je kan je hier aanmelden voor de cursus.

Nog vragen?