Tem je innerlijke criticus (ochtend- of avondclub)

Je innerlijke criticus is dat stemmetje vanbinnen dat een stroom van negatieve dingen tegen je zegt. Dat je niet goed genoeg bent en het altijd verkeerd aanpakt. Dat je nooit iets zal bereiken en dat je er alweer slecht uitziet. Dat soort dingen. Dingen die je nooit tegen iemand anders zou zeggen maar wel elke dag tegen jezelf.

En soms besef je het niet eens (meer).
Daar werken we een week lang rond. Door elke dag een online opdracht te doen (een denk-, of schrijfopdracht en/of een creatieve opdracht) en elke weekdag in een groepje van zeven deelnemers een online meeting te hebben, ‘s ochtends (ochtendclub) of ‘s avonds (avondclub).

Meteen inschrijven?

De volgende ochtendclub vindt plaats van maandag 15 februari 2021 tot vrijdag 19 februari 2021. Vanaf 11 februari krijg je toegang tot de online leeromgeving en kan je alvast starten met de eerste opdracht. Op 15 februari zien we elkaar voor het eerst via Zoom van 7 tot 8 uur en dat doen we die week elke ochtend (dus vijf keer na elkaar).
Je hoeft Zoom niet aan te kopen, je krijgt een uitnodiging voor Zoom van mij.

Klinkt dit herkenbaar?

  • Ik heb allerlei plannen, maar ik zet geen stappen.
  • Ik heb het gevoel dat ik leef met de rem op.
  • Ik heb allerlei negatieve overtuigingen die me dwarszitten op het vlak van werk, relatie, opvoeding van mijn kinderen, mijn uiterlijk, …
  • Het wordt tijd dat ik voluit ga leven en me niet meer zo laat beperken door overtuigingen die misschien niet eens van mij zijn.
  • Soms weet ik niet meer welke stem van mij is en welke stem van mijn innerlijke criticus.

Als je je hierin herkent, is deze cursus iets voor jou!

Enkele citaten van deelnemers aan deze cursus

“Ik dacht eigenlijk dat het misschien wel wat pijnlijk zou worden, dat ik iets onder ogen moest zien van mijzelf waar ik liever van wegkijk. En natuurlijk was het ook soms wat moeilijk.

Maar het tegengestelde is gebeurd, ik heb een deel van mezelf leren kennen waar ik supernieuwsgierig naar ben, waar ik nog heel lang mee op wil lopen en die mij nog allemaal frappante zaken gaat vertellen.

Ik heb echt absurd veel zin om nieuwe avonturen te beleven.”

“Al vanaf de eerste dag keek ik er echt naar uit. Het was een rustige, maar wel diepgaande manier van zelfontdekking, waarbij ik het opvallend vond om te merken hoe we in onze verschillende levens zoveel dezelfde thema’s tegenkwamen.

Ik vond dat echt heel waardevol, om ook van anderen te horen en van hen te leren.

Verder voelde ik mij helemaal vrij om te zeggen wat me bezighield en voelde ik mij echt gehoord en gesteund.”

“Intens! Bevrijdend!

Ik had elke ochtend opnieuw (beetje of meer soms) schrik om me bloot te geven, bekritiseerd te worden (dat innerlijk stemmetje he) maar ik heb vertrouwen gehad in jou en in mezelf en de anderen en dat is een mooie ervaring.

Ik voelde al na de tweede meeting zoooveel liefde voor die andere vrouwen, mooi gevoel.”

“Twijfel niet, je zal er zoveel aan hebben. Deze cursus maakt je sterker, rijker, vrolijker, een liefdevoller mens!”

“Geweldig! Ik ben er heel open aan begonnen. Het was echt een ingeving. Zo van ‘baat het niet dan schaadt het niet’. En ik heb er heel veel van teruggekregen. Veel meer dan ik verwacht had. Ik denk er veel aan en weet dat dit tijd nodig heeft om in te werken en iets van mezelf te worden. Interessant voor mezelf maar zeker even mooi: de groep! Hoe kan het dat je op zo’n korte tijd zo’n verbondenheid voelt. Ik voelde me meteen heel veilig. Maar daar heb jij, Hade, ook veel mee te maken. Je hebt een natuurtalent om mensen zichzelf te laten zijn en ze te openen. Jij creëert die veiligheid en daar tappen wij dan op in. Merci!”

Onderzoek de boodschappen van je innerlijke criticus

met de opdrachten uit de cursus.

Zet stappen om je los te maken van de innerlijke criticus

en (weer) voluit te leven.

Ontdek het effect dat jouw innerlijke criticus heeft op je leven

en zie het onder ogen.

Loop dit pad samen met anderen

en voel je gesteund en verbonden.

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die graag op onderzoek uit wil met betrekking tot zijn/haar innerlijke criticus,  aan de hand van de denk- en schrijfoefeningen, creatieve opdrachten en online meetings.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 6 online opdrachten waar je gemiddeld een half uurtje mee bezig bent. Je doet elke dag een opdracht en die vormt de input voor de volgende meeting. Er zijn vijf online meetings, ofwel ‘s ochtends van 7 tot 8 (ochtendclub) ofwel ‘s avonds van 20.30 tot 21.30 (avondclub). In de online meetings checken we in met elkaar, delen we inzichten uit de opdrachten en benoemen we wat we graag willen meenemen voor de dag die komt.

Wat moet ik me bij de cursus voorstellen?

De cursus bestaat uit tekst, reflectievragen met invulruimte en creatieve opdrachten. 

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost €79.

Waar kan ik mij inschrijven?

Nog vragen?