Tijd voor mij – Festival

9 mei – 20u tot 22u

Laatste was ik in Barchem. Geen zorgen als dat jou niets zegt. Het is niet bepaald een wereldstad. Ik was er om te werken en zat dus aan mijn pc. Als ik naar links keek, zag ik velden, bomen en zes schapen. Mijn rug was warm van de kachel achter me, en mijn voeten koud. Verspreid in het tiny huisje waar ik me twee dagen heb teruggetrokken, lagen boeken, notebooks, chocolaatjes en kledingstukken en het was er zo stil en donker dat ik er vannacht niet van kon slapen.

Dit is luxe.

Voor mijn verjaardag gaf ik mezelf twee dagen in dat tiny huisje cadeau. Tijd voor mij, in deze woelige periode met coronamaatregelen, op te voeden kinderen, een eeuwig doordraaiend huishouden en een toch nog piepjong bedrijf te runnen.

Mijn hoofd sloeg op hol, daar in de Achterhoek. Wat als ik elke maand kom? Wat als ik een tiny huis koop en er ga wonen?

Wat als…

Ik weet echter dat het niet realistisch is en dat ik deze dierbare tijd voor mij niet moet laten afhangen van de mogelijkheid even weg te gaan, maar dat ik het gewoon moet inbouwen in mijn dagelijks leven.

Tijd voor onszelf

Het is triest gesteld met onze tijd voor onszelf. En zeker als je een vrouw bent. Naast de loonkloof is er ook de vrijetijdskloof: vrouwen hebben maar liefst 6 uur minder vrije tijd per week dan mannen. Daarom zet ik vrije tijd even in de kijker de komende tijd.

Van 3 tot 9 mei kan je gratis deelnemen aan ‘#420minutenvoormijinmei’, een programma waarin ik je een week lang, zeven dagen op rij, uitnodig om zestig minuten voor jezelf te nemen.

En laten we op 9 mei de tijd voor onszelf vieren op het tijd-voor-mij-festival van 20u tot 22u. Die avond maken we verbinding met onszelf en met elkaar. Je hebt de keuze tussen vier workshops van een uur, en daarna sluiten we af met een mini-concert door Anne Ermens.

Programma

20u: welkom, verbinden met onszelf en met elkaar
20u30: start workshops
21u30: concert van Anne Ermens
21u45: uitchecken en afronden
22u: einde

De workshops

 

Embrace your voice

Griet Samain

‘Embrace your voice’ is een anderhalf uurtje pure ontspanning met zang- en ademhalingsoefeningen. Het zingen van eenvoudige liedjes, begeleid op gitaar en piano, zorgt ervoor dat je even helemaal los kan komen van je gedachten en al je zorgen kunt afgeven. Je energie krijgt een heerlijke boost. Je verbindt je volledig met jezelf, maar ook online met de andere deelnemers. Je hoeft geen schrik te hebben als je nog nooit gezongen hebt. Het gaat niet om goed of fout, maar om genieten. Bovendien staan alle micro’s stil, behalve die van Griet 😉, dus kan je ongegeneerd uit volle borst meezingen.

Je vrouwelijke kracht inzetten

in deze tijd – Janneke Jonkman

Janneke Jonkman schrijft – behalve romans, blogs en een boek over tweelingmoederschap – al 12 jaar lang intuïtieve teksten die ze ‘engelenboodschappen’ is gaan noemen omdat ze altijd in de wij-vorm tot haar komen. Ze deelde ze met niemand, tot ze aan het begin van de coronacrisis toch besloot een van deze teksten te delen, over de spirituele betekenis van het coronavirus. Deze blog ging viraal met ca. 100.000 lezers. Inmiddels zijn we een jaar verder, een mooi moment voor nieuwe inzichten. Wat kunnen we leren van de afgelopen tijd? Waarom is dit juist voor vrouwen zo’n belangrijk moment om in je kracht te gaan staan? En hoe doe je dat? Janneke schrijft speciaal voor dit webinar een nieuwe engelentekst die ze, na een korte introductie, als meditatieve tekst zal voorlezen. Daarna is er ruimte om te praten, vragen te stellen en te verbinden.

Rock je hormonen

Larissa Pietrala

Lieve vrouw, ken je soms het gevoel van in actie te willen schieten maar dat het toch niet lukt, moodswings, gevoelig borsten voor je ongesteld moet worden en om het minste uit je hum geraken, brainfog en niet op woorden kunnen geraken, opgeblazen buik, gewrichtspijnen,…
Mmm dit klinkt als hormonale disbalans. Best wel heftig zo om dit allemaal op te schrijven maar veel vrouwen kunnen helaas veel zaken aanvinken. Het goede nieuws is dat ons lichaam het vermogen heeft om dit ook weer te herstellen mits de juiste leefstijl! En met die leefstijl die ervoor zorgen dat je hormonen weer in balans komen wil ik je graag helpen. Zie ik je bij de intro workshop “Rock je Hormonen”?

Want wie wil nu niet een stralende energieke vrouw zijn met blije hormonen 🙂

Zelfzorg voorbij #selfcare

Hade Wouters

Zelfzorg. Als we instagram geloven, gaat dat over met een bruisbal in bad gaan zitten en de juiste (dure!) productjes kopen om jezelf lekker te verwennen.
Zelfzorg is best moeilijk.
Een glas wijn kan zowel zelfdestructie als zelfzorg zijn. Als je het alleen drinkt om je rotdag te vergeten, is het zelfdestructief. Met een goede vriendin op een terrasje in de zon, is het een prima vorm van zorgen voor jezelf.
Laten we in deze workshop onze zelfzorg eens onder de loupe nemen. Waar is het zelfdestructief of zelfverwennerij? En waar zit het helemaal goed? We brengen samen in beeld wat we nodig hebben én ontdekken hoe we het kunnen inbouwen in de complexiteit van het dagelijks leven.

Anne Ermens

Anne Ermens werkt als zangeres en vocal coach. Tijdens de lockdown trainde ze daarnaast haar piano-en-ukelele-skills en ontwikkelde ze ‘Liedje bij de Lunch’, waarmee je op afstand een live liedje cadeau kan geven. “Muziek geeft troost, hoop, motivatie en licht”, zegt ze, “het verbindt ons, met de ander en met onszelf.” Tijdens het festival verzorgt ze een mini-concert rondom het thema ‘tijd voor jezelf’.

Praktisch

Het festival vindt plaats op 9 mei van 20u tot 22u, online via zoom.

Een ticket voor het festival kost €12,50.

Nog vragen?