Workshop Storytelling
23 september 2021 – 20u tot 22u

Een presentatie met grafiekjes, feiten en cijfers, of een verhaal.
Welke van deze twee blijft het beste hangen?
Het cijfermateriaal of het verhaal?

Je raadt het vast en je hebt het mogelijk ook zelf al ervaren: een verhaal beklijft. Mensen zijn verhalende wezens, dus impact maken, een boodschap duidelijk overbrengen, iemand raken, connectie maken of je expertise aantonen: je doet het bij voorkeur op narratieve wijze. Via storytelling dus.

Storytelling wordt nog (te) vaak gezien als een kwestie van ‘inspiratie’. Jezelf over de drempel heen duwen en ‘gewoon lekker gaan schrijven’. Wat te weinig bekend is, is dat er wel degelijk tools aan te leren zijn waardoor een gebeurtenis (uit het dagelijkse of professionele leven) snel omgebouwd kan worden tot een verhaal. Dit verhaal kan vervolgens ingezet worden in speeches, blogposts, podcasts, …

Introductieworkshop

In de introductieworkshop op 23 september maken we van een gebeurtenis een verhaal, via een aan te leren en toe te passen verhaalstructuur.

Je werkt aan de hand van mijn input en onder gestructureerde begeleiding aan een eigen verhaal dat op het einde van de workshop volledig in de steigers staat en waar je later de volledige uitwerking van kan doen.

We verkennen met elkaar waar storytelling ingezet kan worden in jouw leven en bijvoorbeeld in jouw eigen professionele context.

Praktisch

De workshop gaat door op 23 september van 20u tot 22u via zoom.
Deelname kost €25.

Testimonial

Hade verzorgde voor ons een duidelijke workshop rond Storytelling, waar ze aantoonde hoe je verhalen kan inzetten in bedrijfscontext: in blogposts, op sociale media, in presentaties etc. Een boeiende en fijne namiddag waar theorie, tips & tricks en oefeningen elkaar afwisselden.

Frederik Hautain
AE
Writer – Content Strategist – Communications with a Plan

Bio 

De workshop wordt gegeven door Hade Wouters, van de Tiny Office – werkplaats voor transformatie.
Hade is organisatieadviseur en gecertificeerd Deep Democracy-facilitator.
Naast haar werk als adviseur, trainer en facilitator, werkt ze regelmatig als journaliste (Psychologies magazine, Femma magazine, Op Adem), host ze een podcast en geeft ze online cursussen rond (intuïtief) schrijven, storytelling en persoonlijke ontwikkeling.